Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás joghurttorta eperrel és mákos piskótával

Diétás joghurttorta eperrel és mákos piskótával
Diétás joghurttorta eperrel és mákos piskótával
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dóra kolléganőm születésnapjára készült a torta. Nagyon szereti a mákos-gyümölcsös sütiket és így, ez alapján találtam ki ezt a receptet. Sikere volt.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, -lisztezünk.
  2. A tojásokat elválasztjuk. A glukonon 1/3 részével a tojássárgákat habosra keverjük. Belereszeljük a citromhéjat.
  3. A lisztet, a mákot, ízlés szerinti fahéjat kimérjük, és összekeverjük.
  4. A tojásfehérjéket félig felverjük, hozzáadjuk apránként a maradék glukonont, és kemény habbá verjük.
  5. Kevés habot hozzáadunk a tojássárgás masszához, elkeverjük, beleszórjuk a lisztes mákot, a többi tojásfehérje habot, és óvatosan összekeverjük fakanál segítségével.
  6. Belesimítjuk a tortaformába, és megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Sütőtől függően akár előbb is átsülhet.
  7. A kisült piskóta tetejét meghintjük porcukorral, óvatosan levesszük róla a karikát, és lefelé fordítva kihűtjük.
  8. A piskótakarikát visszatesszük a kapcsos tortaformába, lekenjük lekvárral.
  9. A zselatint lábosba tesszük, 1,5-2 dl vízzel felöntjük, elkeverjük, és duzzadni hagyjuk. Pár perc elteltével felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hagyjuk hűlni kissé.
  10. A joghurtokat és a túrót sima masszává keverjük ki. Ha nem találjuk elég édesnek, akkor tegyünk bele még édesítőszert. Hozzáadjuk a kissé lehűlt zselatint, és ráöntjük az egészet a piskótára.
  11. Hűtőben dermedésig pihentetjük.
  12. Kirakjuk a tetejét az eperszemekkel, és a zselét elkészítjük a tasakon lévő leírás szerint. Ráöntük a tortára, és visszatesszük a hűtőbe. Másnap már ehetjük is.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 035
elküldve: 11
receptkönyvben: 521
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos-epres sütemény, epres-mákos joghurttorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VeroRosyth
VeroRosyth Tue, 2015-06-23 21:41

Húgom ma készítette el, nagyon finom lett! A tésztája isteni! Köszi! :)

atina333
atina333 Thu, 2013-04-04 10:43

Elkészítettem Húsvétra, nagyon ízlett mindenkinek. Köszönöm a receptet, tuti lesz ismétlés:) atina333

177
tojás 4 db
mák 4 dkg
finomliszt 4 dkg
édesítőszer 80 g
fahéj 0 ízlés szerint
citromhéj 0.5 citromból nyert
joghurt 450 g
gyümölcsjoghurt 450 ml
sovány túró 25 dkg
eperlekvár 2 ek
zselatin 25 g
eper 50 dkg
tortazselé 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál