Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás kenyér Évi néni konyhájából

Diétás kenyér Évi néni konyhájából
Diétás kenyér Évi néni konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az új kelesztőkosaramat próbáltam ki ezzel a kenyérrel. Jól illettek egymáshoz.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kézmeleg vízbe tesszük a cukrot és az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Dagasztógép táljába készítjük az összes szoba hőmérsékletű hozzávalót, a só kivételével, és ruganyos tésztát dagasztunk belőle, majd a só hozzáadásával még egyszer átgyúrjuk. 30-40 percig kelesztjük letakarva.
  3. A megkelt tésztát újra átgyúrjuk, veknit formázunk belőle úgy, hogy kézzel kihúzzuk ovális alakúra, majd feltekerjük. Lisztezett kelesztőtálba helyezzük, letakarva újabb 30-40 percig kelesztjük, vagy amíg duplájára nő. Közben előmelegítjük a sütőt.
  4. 180 fokos sütőbe tesszük (én kövön sütöttem), de akár egy tepsibe, sütőtálba is, majd felcsavarjuk a hőt 240 fokra, 10 percre, aztán újra lecsökkentjük 190 fokra, és további 20-25 perc alatt készre sütjük a kenyeret.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 997
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rozskenyér, diétás-rozsos vekni

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

181
öregtészta 25 dkg
rozsliszt 15 dkg
diabetikus liszt 30 dkg
friss élesztő 1 dkg
víz 2 dl
cukor 1 késhegynyi
1.5 teáskanál
tejföl 2 ek