Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás levendulás-csokis süti

Diétás levendulás-csokis süti
Diétás levendulás-csokis süti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, diétás, nem gyomorterhelő sütemény-prototípus.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Tipp 1:

A folpack egyszerű és nagyszerű megoldás az agyonlisztezés ellen, valamint vizet, mosogatószert és fémdörzsivel eltöltött negyedórákat spórolunk magunknak. Teljes kiőrlésű liszttel meg aztán pláne ne próbálkozzunk eldolgozás nélkül szórni a tésztát, mert nem lesz kifizetődő.

Tipp 2:

Ha szabad kézzel próbáljuk átemelni a tésztát, akkor elszakad a lap, és még rá is tapad a massza a csupasz bőrünkre.

Tipp 3:

A tepsim lapos, amiben sütöttem, tehát méretre szabva egy magas falú műanyag tárolódobozban rétegződött a krémmel, így nem foglal sok helyet a hűtőben, és ugyanolyan tetszetősre lehet szelni, miután megszilárdult a puding.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A száraz alapanyagokat először összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a többit is, és kézzel kezdjük gyúrni a masszát. Kissé ragaszkodó lesz a tészta, de emiatt nem kell több lisztet hozzáadni. A tálról szépen le fog jönni, kézről kevésbé, nyújtás előtt érdemes előkészíteni a nyújtófelületet.
  2. Tisztított asztallapra pár csepp víz csepegtetése után leterítjük a folpackot, hogy rátapadjon a felületre, majd a nyújtóhengert is gondosan bevonjunk folpackkal. Kívülről nem kell benedvesíteni a fóliát. Ízlés szerinti vastagságú tésztát nyújtunk, majd az asztalra terített folpack segítségével átemeljük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. 20-25 perc alatt készre sütjük a lapot, azért figyeljünk, hogy ne égjen oda.
  4. Magas falú edény alapjához szabjuk a tésztát (ha esetleg a tepsink lapos volt), és rétegezzük a forró töltelékkel. Kihűlés után hűtőbe rakjuk dermedni, pár óra alatt összeáll a sütemény.

Töltelék

  1. 1:1 arányú víz-tej kombinációval normál, édesítőszeres étcsokoládé-pudingot készítünk, feltétlenül jó minőségűt használjunk. Az ízlés szerint adagolt csillagánizst a forraláshoz készített edénybe mérjük, nem fog megégni.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 920
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

manchester

Mióta szakács: 2016.04.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos rétes süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

262
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
zabpehelyliszt 3 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 teáskanál
tehéntúró 10 dkg
dióolaj 1 ek
kefir 1.5 ek
tojás 1 db
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
levendula 1 db
gyömbérpor 1 csipet
narancshéj 1 kk
kókuszreszelék 2 ek
akácméz 2 ek
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 2.5 dl
víz 2.5 dl
erythritol 45 g
csillagánizs 0 ízlés szerint