Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás lisztből mini bagett

Diétás lisztből mini bagett
Diétás lisztből mini bagett
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kenyeret, sokat is sütök, de szinte soha nem ehetek, mert akkor megugrik a mérleg.  Ezért kitaláltam, hogy próbát teszek ezzel a liszttel, milyen kenyeret lehet belőle sütni. Eddig még minden alkalommal kevertem valamennyi másfajta lisztet is, de most már kitapasztaltam milyen lesz, és készen állok rá, hogy leomoljanak a felesleges 5 kilók rólam. Egy biztos, elég hosszú időre jóllakat, és nem általlok belőle este is enni egy keveset. Nekem ez már luxus.

hozzávalók / 6 adag

  • 33 dkg kilófaló liszt kenyérhez
  • 1 tk méz
  • 1,4 dkg friss élesztő
  • 1 ek joghurt
  • 1 ek olaj
  • 2 dl kézmeleg víz
  • 1 tk só
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Kenyérsütő gépben az összes anyagot megdagasztjuk, és kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, olajos kézzel kicsit átgyúrjuk, a tésztát hosszúkásra kihúzogatva feltekerjük, amit 2-3 alkalommal is megismételhetünk úgy, hogy mindig 90 fokot fordítunk a tésztánkon. Ekkor már érezzük, hogy kicsit megkeményedik, van tartása. Hengerekké sodorjuk.
  4. Bagett sütőformába tesszük, tetejét megkenjük olajjal, bevágjuk 2-3 helyen késsel, és letakarva langyos helyen fél órát kelesztjük.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 200-210 fokra hőlégkeverésen, és 20 perc alatt megsütjük benne a bagetteket.
  6. Akár a formákban is hagyhatjuk kihűlni, mivel az lyukacsos, de rácsra is tehetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 816
elküldve: 4
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

joghurtos bagett, mini baguette, fogyókúrás bagett

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Andie
Andie / Andie Sat, 2014-06-28 19:03

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy miért kell fordigatni a tésztàt 90 fokkal? Kìvàncsi lennék mi a szerepe, és mivel lesz jobb? :)
A tetejét hogy hogy olajjal, és nem tojàssal kened? :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-06-28 19:47

Szia!

A forgatott hajtogatástól ruganyosabb lesz a tészta. Ezt a fajta lisztet így szoktam olajjal kenni. Természetesen nem kötelező. Akár vízzel is lespriccelheted.
Üdv: Évi néni

Andie
Andie / Andie Sun, 2014-06-29 07:36

Köszönöm! :) Csak még kezdő bagett sütő vagyok, és érdeklődöm :)

b.e.
b.e. Wed, 2013-12-11 19:52

Szia! :)
Azt szeretném kérdezni, hogy az egészet nem lehet kenyérsütőben megsütni? Köszi :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-12-12 09:07

Szia!
Soha nem próbáltam. Nem szeretem kenyérsütőben sütni. Szerintem nem. Akkor süsd tepsiben úgy, hogy a bagettek közé sütőpapírt húzol. Mindent ki lehet próbálni, lehet, hogy kenyérsütőben is működik.
Üdv: Évi néni.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-02-05 15:00

Köszönöm szépen. Képzeld, négy napig ettem és nem igen vesztett az élvezeti értékéből. Sokáig friss maradt. Igaz, negyedik nap betettem fél percre a mikróba, de nem száradt ki, utána órákig olyan volt, mintha akkor sütöttem volna. Üdv: Évi néni