Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás lisztmentes pizza The Puur konyhájából

Diétás lisztmentes pizza The Puur konyhájából
Diétás lisztmentes pizza The Puur konyhájából
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a pizza egy kész főnyeremény: gluténmentes, alakbarát, könnyű elkészíteni és még finom is. Azt hiszem, sikerült kifejleszteni egy jó receptet... Tegnap ugyanis elkészítettem ezt a lisztmentes pizzát, el is fogyott pár perc alatt, ma pedig a barátom, aki köztudottan utál vásárolni, győzködni próbált, hogy menjünk el karfiolért a boltba, csak a “biztonság kedvéért”.

hozzávalók / 2 adag

pizza alap

pizzaszósz

feltétek

ajánlat

Diétázóknak, inzulinrezisztenciában szenvedőknek és lisztérzékenyeknek is melegen ajánlom ezt a pizzát. Még késő este sem bűn megenni belőle egy szeletet.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. A megtisztított karfiolfejet aprítsuk össze. Használhatunk darálót, botmixert, reszelőt: ami éppen kéznél van. A lényeg, hogy legfeljebb rizsszem nagyságú darabok keletkezzenek a karfiolból.
  3. Egy nagy edényben mikrózzuk meg a karfiolt, amíg puha nem lesz. Általában 7 perc elég is szokott lenni.
  4. Öntsük ki egy tiszta konyharuhára, és hagyjuk kihűlni. Ha már langyos annyira, hogy meg tudjuk fogni, hajtogassuk össze a konyharuhát, és azon keresztül préseljünk ki minél több vizet a karfiolból. Készüljünk fel, hogy jó sok jön majd belőle. Közben vigyázzunk nagyon a kezünkre, nehogy megégessük!
  5. Ha nem tudunk már több vizet kinyomni a karfiolból, öntsük bele egy száraz edénybe, és keverjük össze a többi hozzávalóval. Ha kész van, öntsük rá a “tésztát” egy előkészített, sütőpapírral lefedett tepsire, és lapogassuk el kézzel vagy kanállal szép vékonyra.
  6. Süssük 15-20 percig (lehetőleg légkeveréssel), amíg a szélei ropogósak nem lesznek, a színe pedig aranybarna.

Szósz

  1. Az olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd az összetört fokhagymát pirítsuk meg rajta.
  2. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, igény szerint vizet, illetve a fűszereket, majd forraljuk fel.

Feltétek

  1. Tegyünk megfelelő mennyiségű szószt a kész alapra, majd rakjuk rá a feltéteket, és süssük addig, amíg a sajt elolvad, vagy amíg a többi feltét egy kicsit meg nem pirul.
  2. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 786
elküldve: 1
receptkönyvben: 85
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

The Puur

Mióta szakács: 2016.01.20.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gluténmentes pizza, diétás pizza, karfiol alapú pizza

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

542
karfiol 1 nagy db
tojás 1 db
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 15 dkg
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 ek
oregánó 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olajbogyó 5 dkg
lila hagyma 0.5 kis db
mozzarella 5 dkg
pesto 1 ek
szárított paradicsom 2 db
paradicsom 0.5 kis db
paprika 0.5 közepes db