Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás olasz pizza

Diétás olasz pizza
Diétás olasz pizza
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteget kísérletezgettem, hogy megtaláljam azt a pizzatésztát, ami diétás és finom is. Így jött létre ez a hibrid tészta, aminek a titka a kenyérliszt és a lassú kelesztés a hűtőben, amitől vékony, puha, de ropogós lesz a tészta. 

Ennyi csalás nekem belefér a diétámba, hiszen nem minden nap ezt eszem. :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta (2 db 32 cm-es)

Paradicsomszósz

Feltét (ízlés szerint)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztkeveréket a sóval és az olajjal.
  2. Kis lyukat csinálunk a liszt közepén, ahova szórjuk be a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Erre öntsünk 0,5 dl meleg vizet (nem forrásban lévőt, csapból engedett meleget). Ha felfutott az élesztő, akkor alaposan gyúrjuk össze a tésztát a maradék (1,5 dl) vízzel. (Ha nagyon kemény a tészta, akkor öntsünk még hozzá egy kis vizet.)
  3. Vágjuk ketté a tésztát, és formázzunk belőle 2 egyforma méretű gombócot. A gombócokat liszttel beszórt zacskókba rakva kb. fél napra tegyük be a hűtőbe kelni. Én általában előtte este legyúrom a tésztát a másnapi vacsorához, tehát nem gond, ha többet van a hűtőben.
  4. Sütés előtt 2-3 órával korábban vegyük majd ki a hűtőből.

Paradicsomszósz

  1. A paradicsompürét öntsük lábosba, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a sót, olajat, oregánót és a bazsalikomot. Legjobb a friss fűszer, de ha nincs otthon, akkor tökéletes a szárított is. Addig főzzük, míg kellően sűrű nem lesz, ez kb. 15-20 perc.

Sütés

  1. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 1 cm vastagra, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal, majd erre szórjuk a trappista sajtot, majd erre rakjuk rá a sonkát, gombát, kukoricát vagy bármilyen tetszőleges feltétet. Tetejére rászórjuk a pizza mozzarellát.
  2. Maximális fokra előmelegített sütőben (villany esetén alul-felül sütéssel) kb. 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve szórjuk meg pár levél friss bazsalikommal.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 022
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

HEsztus

Mióta szakács: 2019.01.08.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pizza, pizzatészta, olasz pizza, vékony tésztás pizza, pizza tészta, kelt tészta, elronthatatlan, vékony pizzatészta, legjobb, diétás pizza, kelt pizzatészta, paradicsomszósz, diétás pizzatészta, házi pizza, házi pizzatészta, házi paradicsomszósz, pizzaszósz, házi pizzaszósz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

524
zabpehelyliszt 15 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15 dkg
kenyérliszt BL80 15 dkg
friss élesztő 1 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
2 teáskanál
passzírozott paradicsom 50 dkg
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 teáskanál
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
mozzarella 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
bazsalikom 1 marék
selyemsonka 10 dkg
csiperkegomba 5 közepes db
csemegekukorica 15 dkg