Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétás zöldborsófőzelék

Diétás zöldborsófőzelék
Diétás zöldborsófőzelék
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Judit barátnőm megkérdezte tőlem, hogyan kell zöldborsó főzeléket készíteni, mivel a párja egészségesen akar táplálkozni. Szerintem a sima magyar zöldborsófőzelék nem valami diétás, mert telerakjuk cukorral és liszttel. Azonban egy kis odafigyeléssel ezt az étket is diétássá lehet varázsolni!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ajánlom diétázóknak, akik nem szeretnék mellőzni a finom magyar fogásokat, ugyanakkor egészségesen szeretnének étkezni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót beletesszük a lobogó vízbe, 10 perc alatt puhára főzzük, közben borsozzuk és beletesszük az édesítőt. (A citrombors kellemes citromos-csípősebb ízt ad, így nem szükséges a só használata, a xilit pedig 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a sima cukor, így diétára ajánlott.)
  2. A zablisztet és a pirospaprikát a tejszínben csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a borsóhoz, és még 5-8 percig főzzük.
  3. A 2 tojásból tükörtojást készítünk, és együtt tálaljuk a zöldborsófőzelékkel!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 85 920
elküldve: 1
receptkönyvben: 198
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Timi Poppins

Mióta szakács: 2013.08.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes zöldborsófőzelék, borsófőzelék zabliszttel, cukormentes borsófőzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

445
zöldborsó 50 dkg
zabliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
citrombors 1 teáskanál
xilit 1 ek
tojás 2 db
víz 4 dl
fűszerpaprika 1 kk