Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diétásan elkészített uborkasaláta

Diétásan elkészített uborkasaláta
Diétásan elkészített uborkasaláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztmamim sajnos epebeteg volt, és a gyomrával is diétára szorult. Volt neki egy diétás szakácskönyve, amiből sokféle ételt megtanultunk készíteni. Többek között az uborkasalátának a diétás változatát. Ezt nyugodtan fogyaszthatta, nem lett rosszul tőle. Azoknak ajánlom, akik szintén epe- és gyomorbántalmakban szenvednek.

hozzávalók / 2 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkákat mosás után meghámozzuk, és ízlésünknek megfelelő vastagságúra gyaluljuk.
  2. Lobogó, forró vízzel leforrázzuk, és egy kis ideig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a már langyosra hűlt vízből, és besózzuk. Amíg áll a sóban, a vízből, cukorból és ecetből elkészítjük a salátalevet.
  3. Amikor a sóban legalább fél órát állt, jól kinyomkodjuk, és beletesszük az elkészített cukros ecetbe.
  4. A salátát fogyasztás előtt a hűtőben jól lehűtjük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 096
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora

egyéb elnevezések

uborkasaláta, ecetes uborkasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

44
uborka 20 dkg
3 késhegynyi
cukor 3 teáskanál
ecet 1 ek
víz 1 dl