Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dijoni csirke ahogy Schelek készíti

Dijoni csirke ahogy Schelek készíti
Dijoni csirke ahogy Schelek készíti
180 perc / előkészület: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első komoly önálló főztöm volt, apukám névnapjára készítettem, mert az egyben Mikulás napja is, szóval az egész családnak egy ajándék volt. Mindig különleges alkalmakra készítem el, egyrészt mert kicsit macerásabb más receptjeimnél, másrészt meg mert nagyon-nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A tepsi olajozásához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellekből tallérokat vágunk (hosszában és keresztbe is kettévágjuk), sózzuk, borsozzuk, és kiolajozott tűzálló tálba fektetjük őket, nem túl szorosan.
  2. A mustárt és a mézet összekeverjük, és a csirketallérokat megkenjük vele.
  3. 180 fokon 10 percig sütjük.
  4. A hagymákat négybe-nyolcba vágjuk, a cikkekre vágott meghámozott krumplival összekeverjük, miközben négy evőkanál olajjal, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítjük.
  5. A csirketallérok közeit egyenletesen kitöltjük a hagyma-krumpli keverékkel.
  6. 30 percre betesszük a sütőbe (szintén 180 fok).
  7. Végül a tejszínből néhány evőkanálnyit a húsok tetejére kenünk, a többit a húsleveslével elkeverjük (én tyúkhúsleveskockát szoktam használni, de egyszer már saját húsleves levével is készítettem, mindkettővel nagyon finom), és a húsokra-krumplira öntjük.
  8. Még 30-40 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 12x25x7 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 602
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Schelek

Mióta szakács: 2013.09.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes-mustáros csirke, francia csirke, csirkemell mézes mustárosan hagymás krumplival

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabi1985
Gabi1985 Thu, 2014-01-09 17:24

Szia! Semmi baj, gondoltam ám, amikor írtam neked, hogy kb. pár deci kell hozzá, mert különben leves lenne a tepsiben :) , csak gondoltam megkérdezem tőled. Úgyhogy így tettem, és teljesen jó lett és finom!

Gabi1985
Gabi1985 Wed, 2014-01-08 20:41

Szia! Nagyon megtetszett a recepted! Éppen készítem, viszont a leveskockányi leves résznél nem tudom pontosan mennyi folyadékot kell ráönteni. Mert 1 kockányit általában 1 literhez számolnak, ennyit kell ráönteni? Köszönöm, Gabi

Schelek
Schelek / Schelek Thu, 2014-01-09 00:17

Szia Gabi! Ne haragudj, most vettem csak észre, hogy írtál. Én cirka 5-6 dl húslevest szoktam használni (nem csak ehhez a recepthez, hanem általában 1db leveskockához). Ha többet öntöttél rá, akkor valószínűleg a krumpli inkább főtt, mint sült, ennyi lehet a különbség, szerintem más baja nem történhet az ételnek, de majd kérlek írd meg, mit tapasztaltál! :)

905
csirkemell filé 4 db
vöröshagyma 250 g
burgonya 800 g
dijoni mustár 6 ek
méz 2 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
kakukkfű 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl