Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dinnyekehely

Dinnyekehely
Dinnyekehely
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Mari-Hemző Károly: 99 előétel c. szakácskönyvben találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

A díszítéshez

ajánlat

Pulykamellből is készíthető, és vodka nélkül is finom. (Most anélkül készült.) Vendégvárónak persze ne hagyjuk ki a vodkát.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dinnyét jól megmossuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a magokat, belsejéből karalábévájóval kis golyókat szedünk ki,
  2. A csirkemellet kockára vagdaljuk, fűszerezzük, és egy fél órára állni hagyjuk, majd kisütjük.
  3. Ha a hús kihűlt összekeverjük a dinnyegolyócskákkal.
  4. Az olajból sóval, borssal, citromlével valamint a fél deci vodkával öntetet készítünk, és a salátára öntjük.
  5. Visszatöltjük a fél dinnyékbe, és jól lehűtve, ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sült csirkemell dinnye-kehelyben tálalva, csirkemell saláta sárgadinnyében, csirkés dinnyesaláta vodkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sillagokpora
sillagokpora Mon, 2013-06-24 22:00

Köszönjük az ötletet! Elkészítettem és nagyon finom és könnyű étel.

467
sárgadinnye 1 kg
csirkemell filé 2 db
görög fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vodka 0.5 dl
citromlé 2 ek
piros ribizli 5 dkg