Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dinnyekrém

Dinnyekrém
Dinnyekrém
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idén forró nyarunk van és ráadásul sok dinnye termett, ezért olcsó, amellett, hogy nagyon egészséges is. Jött az ötlet, és lett belőle kellemes hűsítő dinnyekrém.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A görögdinnye húsát kimagozzuk, kivágunk belőle néhány golyót a tálaláshoz, a többit apróra kockázzuk. A sárgadinnyét héjától megszabadítjuk, kimagozzuk és néhány golyót félreteszünk, a maradékot pürésítjük.
  2. A tojássárgáját, a cukor felével, citromlevével és a mézzel gőz fölött keményre verjük. A tejszínből és a maradék cukorból habot készítünk és összekeverjük a lehűtött tojásos masszával.
  3. Ezután belekeverjük a sárgadinnyepürét és az apróra vágott görögdinnyét. Fagylaltos kehelybe töltjük, és hűtőben alaposan lehűtjük.
  4. Hűsítőnek kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 286
elküldve: 0
receptkönyvben: 129
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes dinnyekrém, hűsítő tejszínes-dinnyés krém, sárgadinnyés-görögdinnyés tejszínkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

387
görögdinnye 60 dkg
sárgadinnye 30 dkg
cukor 10 dkg
méz 5 dkg
habtejszín 2.5 dl
tojássárgája 2 db
citromlé 0.5 citromból nyert