Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dinnyés szorbé

Dinnyés szorbé
Dinnyés szorbé
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hőségben egyre ritkábban van kedvünk bekapcsolni a sütőt, viszont egyre többször kívánunk meg egy jó hideg italt vagy desszertet. A szorbé pont a kettő közötti átmenet: kicsit fagyi, kicsit jégkása.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Turmixoljuk össze a dinnyét, a bazsalikomleveleket, a narancslét, a cukrot és a sót. Forgassuk a gépben, amíg a cukor fel nem olvad és egy sima masszát nem kapunk, ez kb. 30 másodperc.
  2. Tegyük fagyasztóba 1 órára. Félidőben keverjük össze, hogy összetörjük a jégkristályokat. A legvégén keverjük össze újra géppel, majd fagyasszuk további 30 percig.
  3. Kis üvegtálakban, bazsalikomlevéllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 172
elküldve: 0
receptkönyvben: 185
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: sorbet
hasonló kategóriák: fagyitorta, parfé, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi, házi fagyi, karamellfagyi, fagyikehely

egyéb elnevezések

sorbet, bazsalikomos sárgadinnyés fagylalt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kardelt995
kardelt995 Sat, 2016-08-06 14:34

Sziasztok!

Friss, leveles citromfű helyett a szárított is jó a receptbe?

117
görögdinnye 500 g
bazsalikom 6 levél
narancslé 90 ml
porcukor 150 g
1 tk