Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dió-habos masnik

Dió-habos masnik
Dió-habos masnik
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a diós dolgokat. Gyorsan akartam valami finomat és kiadósat készíteni... ez sikeredett belőle.

Egy 6 cm-es szaggatóval ebből a mennyiségből 50 db masnicska lett. Vigyázat, hamar fogy!!!

Maga a tészta egyszerű omlós linzertészta, régi, jól bevált keksztésztám. Dobozba téve sokáig eláll.

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a margarinnal, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Hűtőbe téve, fél órát pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket.
  2. A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 6 cm-es pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Minden kör közepére teszünk 1-1 teáskanálnyit a töltelékből, és felhajtjuk a két oldalát, középen egy kicsit összecsípjük, összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
  3. A tetejét egy felvert tojással enyhén átkenjük, 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép világosra sütjük.
  4. Tálaláskor ízlés szerint porcukrozhatjuk.

Töltelék

  1. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a cukros darált diót és ízesítjük a rummal és a citromlével.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 048
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós aprósütemény, diós batyucska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

470
finomliszt 35 dkg
margarin 15 dkg
tojássárgája 2 db
porcukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tejföl 1 dl
tojásfehérje 2 db
dió 20 dkg
cukor 8 dkg
citromlé 1 citromból nyert
rum 2 teáskanál
1 csipet