Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dió- vagy mogyoróbéles

Dió- vagy mogyoróbéles
Dió- vagy mogyoróbéles
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis diósra vágytunk...

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta: A lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a csipet sót, tojásokat és az 1 ek tejben feloldott élesztőt (én porélesztőt használok).
  2. Összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik rész valamivel nagyobb legyen. A nagyobbik cipót vékonyra kinyújtjuk, és a tepsit úgy béleljük ki, hogy az oldalai is fedve legyenek.
  3. A töltelék: A tojásokat a cukorral jó habosra keverjük, hozzákeverjük a darált diót és a tojások felvert habját. A lekvárral megkent tésztára öntjük, és a másik lappal befedjük.
  4. Lassú tűznél sütjük 20-30 percig. 
  5. Ha kihűlt, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 892
elküldve: 5
receptkönyvben: 124
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Floo

Mióta szakács: 2012.09.21.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mogyorós béles, diós béles, diós süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

674
finomliszt 35 dkg
margarin 15 dkg
cukor 5 dkg
tojás 2 db
élesztő 1 dkg
1 csipet
tojás 5 db
cukor 25 dkg
dió 15 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 15 dkg