Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diócska

Diócska
Diócska
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősömnél ettem előszöt ilyet és nagyon ízlett. Elhatároztam, hogy én is kipróbálom. Nem egy gyors és egyszerű süti, de megéri pepecselni vele, mert nagyon finom! :-) Lakodalmakban is nagyon népszerű sütemény.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

ajánlat

Lakodalmak, alkalmak nagyszerű és népszerű süteménye. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukort, darált diót, kakaóport, és összegyúrjuk. Ha a tészta kissé száraznak tűnik egy kevés tejjel még javíthatunk az állagán.
  2. A tésztából kis golyókat formálunk, és az enyhén meglisztezett formákba vékonyan belenyomkodjuk, megsütjük.
  3. A tejből és a lisztből sűrű krémet főzünk, majd félretesszük hűlni.
  4. A margarint és a porcukort habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt sűrű krémet.
  5. A krémhez tetszés szerint kevés darált diót vagy rumot adhatunk.
  6. A megsült korong egyik felébe krémet töltünk, másik felét a töltött korongokra illesztjük.
  7. Pár órát hagyjuk állni, hogy a krém megdermedjen. Ezután kakaóval elkevert porcukorba forgatjuk.
  8. Pár órát, esetleg (ha van türelmünk) egy napot hagyjuk állni, és akkor az igazi! Jó étvágyat! :-)
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 504
elküldve: 3
receptkönyvben: 196
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dudás Betti

Mióta szakács: 2011.05.18.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós krémes süti, dió alakú süti, diós süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csongi
Csongi Sat, 2012-04-07 09:44

Ünnepekre szoktam készíteni ezt a süteményt, ugyanígy. Nagyon fincsi!

Csongi
Csongi Sat, 2012-04-07 09:45

maursko, lehet késő, de diócska formában kell sütni, konyhafelszerelési boltokban lehet kapni. Kellemes ünnepeket!

619
finomliszt 25 dkg
porcukor 15 dkg
margarin 27 dkg
dió 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
porcukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek