Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diócska ahogy Katharosz készíti

Diócska ahogy Katharosz készíti
Diócska ahogy Katharosz készíti
24 perc / előkészület: 15 perc sütés: 9 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kissé pepecselős az elkészítése, de mivel nagyon finom, mindenképpen megéri a fáradozást. A dió kedvelőknek nem szabad kihagyni!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

Forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, elég ragacsos tésztát kapunk, ezután hidegre tesszük, hogy könnyebb legyen vele bánni.
  2. A dió formákat olvasztott vajjal kikenjük, és belenyomkodjuk a tésztát (kb. 8-9 g) úgy, hogy az oldalát is kitöltse. A formákat sütőlemezre tesszük.
  3. Sütés 180 fokon kb. 8-9 percig, majd a formából kiszedve rácsra tesszük, amíg kihűl.

Krém

  1. A krémhez felforraljuk a tejet a kristálycukrot, majd a dióval felfőzzük, és hűlni hagyjuk.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a teljesen kihűlt dióval habosra keverjük, ízlés szerint rummal ízesítjük. Hidegre tesszük.
  3. Ezután megkenjük krémmel a kihűlt tésztákat, és összeborítjuk egy sima tésztával.

Forgatáshoz

  1. Végül fahéjas porcukorba forgatjuk.
  2. Egy jól záródó dobozba hidegre tesszük, hogy összeérjen és megpuhuljon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 677
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós aprósüti, fahéjba forgatott dió, diós krémes süti, dió alakú süti, diós süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2015-05-27 21:36

Szia, megnéztem a jegyzeteimet, mert hirtelen nekem is kevésnek tűnt a tej, de nincs elírás ennyi kell bele különben túl lágy lenne a krém.
üdv. Kati

ecike30
ecike30 Wed, 2015-05-27 20:36

Kedves Katharosz!
Imádom ezt a sütit!
Azt szeretném kérdezni, hogy a krémbe 7ml tej kell??? Nem kevés???

2139
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
dió 10 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 1 db
fahéj 1 kk
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
margarin 5 dkg
dió 20 dkg
cukor 7 dkg
tej 7 ml
vaj 20 dkg
porcukor 13 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 3 ek
porcukor 5 dkg
fahéj 1 kávéskanál