Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diócska ahogy medium készíti

Diócska ahogy medium készíti
Diócska ahogy medium készíti
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből a mennyiségből kb. 3 tespsinyi "fél" diócska lesz, db-ra nem számoltam, mert túl gyorsan elfogyott.:) Férjem kedvenc sütije.

A tészta gyorsan összeállítható, a formába nyomkodás és a krém-töltés vesz el egy kicsit több időt, de megéri a bíbelődést, mert nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk, és diócska formába nyomkodjuk, mélyedést kialakítva. Pár perc alatt megsül, és melegen kell kiszedni, kiütni a formából.
  2. Közben elkészítjük a krémet. A vajat a porcukorral jól összekeverjük. A tejből és a lisztből krémet főzünk, ha kihűlt, összekeverjük a vajjal elkevert porcukorral, és megtöltjük vele a diócskákat, végül egymásba fordítjuk őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 20 974
elküldve: 1
receptkönyvben: 148
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

medium

Mióta szakács: 2012.06.12.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós sütemény, töltött sütemény, dió alakú aprósüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

killercsaj
killercsaj Fri, 2014-02-28 09:41

Hát ez valami isteni! Én dupla adagot készítettem, így lett kb. 100 db belőle. A krém egyik felébe tettem mandula aromát is (amitől kicsit zöldes lett a krém), és a tészta egyik felébe nem tettem kakaóport, így színesebb lett a végeredmény. Plusz a krémből még lecsippentettem 5 dkg vajat (persze a dupla adagból). Az ovis farsangra szántam, de mivel a kisfiam lebetegedett, így inkább a látogatókat fogom megkínálni vele. Na meg a párom nagy kedvence, úgyhogy nem kell félni attól, hogy a nyakunkon marad... :)
Köszönöm a receptet!!!

Ja, még annyit, hogy nekem a diócskák kb. 12-14 perc alatt sültek meg 180 fokon. (Hátha valakinek ez segítségére lesz.)

943
finomliszt 25 dkg
porcukor 15 dkg
margarin 20 dkg
dió 11 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál