Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diócska ahogy Nikóka készíti

Diócska ahogy Nikóka készíti
Diócska ahogy Nikóka készíti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárónak szoktam készíteni!

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Krémhez

Szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Mindent jól összegyúrunk, és apró golyókat formázunk, majd a diócska sütőbe belenyomkodjuk.
  2. Tepsibe rakosgatjuk. Megsütjük 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 6-10 perc alatt, attól függ, egyszerre mennyit sütünk. Kissé hagyjuk kihűlni, de még melegen kiszedjük a formából.

Krémhez

  1. Amíg hűlnek, elkészítjük a krémet. A tejjel kikeverjük a lisztet, és a cukorral, vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Ha kihűlt kikeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
  2. A krémet elfelezzük, és az egyikhez hozzákeverjük a kakaóport. Kettőt-kettőt összetöltünk a krémekkel, majd hűtőbe tesszük.

Szóráshoz

  1. Amiben a vaníliás krém van, meghintjük porcukorral, így lehet tudni, melyik milyen krémmel van töltve.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 312
elküldve: 0
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós sütemény, töltött sütemény, dió alakú aprósüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

620
finomliszt 25 dkg
porcukor 15 dkg
margarin 10 dkg
sertészsír 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 1.5 dkg
dió 10 dkg
tej 1 ek
tej 3 dl
cukor 15 dkg
finomliszt 4 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
porcukor 1 ek