Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dióhabos kosár

Dióhabos kosár
Dióhabos kosár
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik gyermekkori kedvencem a kosár :) kizárólag baracklekvárral, természetesen lehet beletenni bármi mást. Remélem, sokan elkészítitek :) Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Diós hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kosár formákat kibéleljük bele. Ne legyen nagyon vékony és nagyon vastag se.

Diós hab

  1. A tojásfehérjéket felverjük, majd belerakjuk a porcukrot, a dejót és a citromlevet. Megkóstoljuk, ha valami még szükséges, pótoljuk.
  2. A kosárkákba teszünk egy-egy teáskanál baracklekvárt (ne tegyük nagyon sokat bele, mert kifolyhat sütés közben), majd erre kerül a diós hab, kb a kosárkákat 3/4-ig töltsük meg, mert a hab fel fog emelkedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 056
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Málna0502

Mióta szakács: 2014.10.17.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-diós kosárkák, dejós kosárkák, dióhabos kosarak

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1373
finomliszt 28 dkg
margarin 20 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
dió 20 dkg
citromlé 2 ek
sárgabaracklekvár 7 ek