Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dióhabos pite

Dióhabos pite
Dióhabos pite
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre vettem egy piteformát, amely két részből áll, így könnyedén leemelhetem a sütikét...ki kellett próbálnom.:-)

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a hideg kockázott vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, és a tésztát gyorsan összedolgozzuk. (Ha nem állna össze, 1-2 kanál kefirt vagy tejfölt, esetleg tejet adunk hozzá.) Tegyük a hűtőbe legalább 30 percre.
  2. Hűtés után két folpack között vékonyra nyújtjuk, és piteformába "ügyeskedjük". Semmi gond, ha szakad, akkor is nagyon szép lesz. A formából kikukucskáló részeket éles késsel levágjuk. Ismét hűtőbe tesszük 20 percre.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük... de mielőtt betennénk, egy darabka sütőpapírral béleljük, és rizst vagy babot teszünk bele... ezzel tudjuk lenyomni a közepét, hogy a töltelékünk majd beleférjen (ezt nevezik "vakon sütésnek"). 10-12 percig elősütjük.
  4. Az elősütést követően beleöntjük a diókrémet, szépen eligazgatjuk... majd visszatoljuk a sütőbe újabb 10 percre. Pirulásig sütjük.

Krém

  1. Tojásfehérjét 1-2 kanál cukorral kemény habbá verjük. A dióhoz hozzákeverjük a maradék cukrot és a vaníliás cukrot. A tojáshabba finom mozdulatokkal belekeverjük a cukros diót.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 440
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós süti, habos diós sütemény, diópite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ribizli555
ribizli555 Thu, 2014-12-04 08:59

A süti mentve. Egy használható ötlet, ha nem haragszol. A sütőtálba helyezett felesleges tésztát egy sodrófa segítségével egy mp. alatt és egyenletesen el lehet távolítani:) Így nem kell késsel körbemenni:)

547
finomliszt 20 dkg
vaj 12 dkg
cukor 5 dkg
dió 10 dkg
tojásfehérje 3 db
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag