Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diókrémes diótorta Tóth Bernadettől

Diókrémes diótorta Tóth Bernadettől
Diókrémes diótorta Tóth Bernadettől
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát.

Én marcipánnal vontam be, de az eredeti recept anélkül készült.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tojások sárgáját az eritrit felével keverjük habosra, szórjuk bele a diót és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Keverjük bele a maradék eritritet és a kemény habbá felvet fehérjét.
  3. 170 fokon süssük meg.
  4. Miután kihűlt, vágjuk három vékony vagy két vastagabb lappá a tortát.

Krém

  1. Tegyük fel forrni a tejet. Az eritritet, a diót és a lisztet keverjük össze, majd szórjuk a tejbe. Pár perc főzés után tegyük bele a citrom héjat, és tegyük félre hűlni.
  2. A vajat keverjük habosra, adjuk hozzá a diós krémet, majd öntsük bele a rumaromás vizet (vagy a rumot).

Összeállítás

  1. A lapokat kenjük meg a krémmel, és tegyük egymásra.
  2. A marcipánt vékonyra sodorjuk, majd tegyük az összeállított torta tetejére
  3. A díszítéshez ételfestékkel színezzük a maradék marcipánt.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 336
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Bernadett

Mióta szakács: 2013.05.30.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

685
dió 150 g
erythritol 150 g
tojás 4 db
finomliszt 1 evőkanál
sütőpor 1 csomag
finomliszt 1 evőkanál
vaj 150 g
dió 100 g
tej 100 ml
erythritol 200 g
citromhéj 1 citromból nyert
rumaroma 24 csepp
marcipán 50 dkg
ételfesték 6 csepp