Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diókrémes méteres kalács

Diókrémes méteres kalács
Diókrémes méteres kalács
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csináltam már puncsos, epres, puncsos-vaníliás, vaníliás-csokis, sőt lekváros méterest is, most gondoltam, kipróbálom a diókrémest. A tésztát magam ötöltem ki, mert mindig bosszantott, hogy sülés közben mindegyik szétrepedt és felpúposodott. Ez is megreped kissé, de nem púposodik fel és finom puha.

Az anyukám szerint ezzel a krémmel finomabb, mint az eredeti. Nekem mindenhogy ízlik, de a dióimádók ezt biztosan értékelik majd.:)

Ebből az adagból négy rúd lesz.

hozzávalók / 12 adag

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral jól kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját.
  3. Két őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és a tésztát egyenlően elosztjuk bennük.
  4. 160 fokon tűpróbáig, kb. 30-40 percig sütjük.
  5. A barna tésztához is elkészítjük a piskótát és kisütjük.
  6. A krémhez a tojást 10 dkg nádcukorral és a rummal kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és kb. 2 dl tejjel csomómentesen elkeverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd a meleg tejben felolvasztjuk a maradék cukrot.
  7. A masszát a forró tejjel krémmé főzzük. Ha kész, a diót a forró krémben elkeverjük.
  8. A margarint a kihűlt krémmel kikeverjük, a tésztákat felvágjuk és felváltva egymáshoz ragasztjuk. Tortabevonóval bevonjuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 228
elküldve: 2
receptkönyvben: 146
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

méteres kalács diókrémmel, diókrémes méteres, diókrémes őzgerinc sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

782
tojás 6 db
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
víz 3 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 6 db
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 5 ek
víz 5 ek
finomliszt 18 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojás 1 db
nádcukor 20 dkg
tej 6 dl
rum 2 ek
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 4 evőkanál
dió 15 dkg
margarin 20 dkg
tortabevonó 20 dkg