Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-almás guba sütőben sütve

Diós-almás guba sütőben sütve
Diós-almás guba sütőben sütve
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gubát mindig megsütöm, de eddig meggyes-mákosan készítettem. Most gondoltam egyet, és így lett almás-diós belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nálunk gyors vacsora szokott lenni valamilyen leves után, de desszertnek is kitűnő. Ja, és ez a karácsonyi reggelink is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet odatesszük főni, a mazsolát forró vízbe vagy gyümölcsteába áztatjuk. Közben felkarikázzuk a kiflit, meghámozzuk és felkockázzuk az almát, megdaráljuk a diót.
  2. A forró tejbe teszünk 5 ek cukrot, elkeverjük, majd szedőkanállal rákanalazzuk a kiflikre. Amikor a kiflik kicsit megszívták magukat, akkor rászórjuk az 5 dkg cukorral és citromhéjjal elkevert darált diót, valamint a lecsepegtetett mazsolát és alaposan összeforgatjuk.
  3. Egy hőálló tálat vagy tepsit vajjal kikenünk, beletesszük a diós-mazsolás kifli felét. A kockára vágott almával megszórjuk, majd rátesszük a kiflik másik felét.
  4. Sütőben készre sütjük, hogy a felső kiflik picit ropogósak legyenek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 117
elküldve: 4
receptkönyvben: 203
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

uutakacs

Mióta szakács: 2012.02.03.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós guba almával, almás guba diósan, diós guba almásan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Momo-chan
Momo-chan Fri, 2012-12-14 17:16

Egyszerű, de nagyszerű. Nagyon fincsi. Köszike a receptet. Még nagyon sokszor meg fogom csinálni, már ha lesz dióm. Sajna nagyon drága. :(

uutakacs
uutakacs / uutakacs Sat, 2012-12-15 00:05

Szia, örülök, hogy ízlett. Ha nincs otthon dió, akkor a mákos-meggyes változatot is ajánlom.
Judit

949
kifli 10 db
tej 8 dl
cukor 5 ek
alma 2 db
dió 15 dkg
cukor 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
vaj 1 ek