Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-almás pite tejszínes sodóval

Diós-almás pite tejszínes sodóval
Diós-almás pite tejszínes sodóval
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy sikere volt tegnap a szilvás pitémnek, hát követelt a család ma is valamit. A kertben alma volt, így abból készült a pite és hát rengeteg a dióm még mindig... Kicsit szárazabb lett volna a sodó nélkül, úgyhogy tökéletesen illett hozzá.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az almához

A tetejére

A sodóhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megmossuk, megpucoljuk, felszeleteljük. Fahéjat reszelünk rá, nádcukorral és citromhéjjal ízlés szerint megszórjuk, jól összekeverjük, majd félretesszük.
  2. A vajat/margarint habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd a tojássárgákat egyesével hozzákeverjük, mixerrel alaposan kidolgozzuk.
  3. A tojásfehérjéket a cukor másik felével fényesre keverjük.
  4. Hozzákeverjük a tojássárgás masszához a lisztet, majd végül a tojásfehérjehabot is.
  5. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a masszát.
  6. Az almával beterítjük, még kicsit bele is lehet nyomkodni a tésztába.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Kb 20-25 perc sütés után, mikor az alma barnulni kezd kivesszük, megszórjuk a cukros dióval, majd visszatesszük még kb 10 percre a sütőbe.
  8. Amíg sül, elkészítjük a sodót (én most egyszerűen pudingporból készítettem, természetesen bármilyennel nagyon finom). A pudingport elkeverjük tejjel, addig a többi tejet (8-9 dl) feltesszük a gázra, forrás előtt hozzákeverjük a pudingport (a sűrűséget ízlés szerint tejjel lehet szabályozni). Ha megfelelően sűrű, elzárjuk a gázt alatta, és a cukrot csak akkor keverjük bele, így garantáltan nem fog leégni, odakapni.
  9. A sodót kicsit hűlni hagyjuk, majd a sütit leöntve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20×34 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 842
elküldve: 18
receptkönyvben: 568
elkészítve: 1/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite sodóval, almás-diós pite sodóval, fahéjas-almás pite sodóval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pucsek Anikó
Pucsek Anikó Sat, 2012-09-01 07:56

Szia,

nekem körtém van sok a kertből, én azzal fogom ma megsütni, de szerintem az is jó lesz:)

Árvika
Árvika Fri, 2012-08-31 13:34

Szia!
Nagyon tetszik a recept, és hát nekem is most rengeteg az almám. Egy kérdésem lenne csak mielőtt neki állok. A dió mikor kerül a süteménybe? Előre is köszönöm a válaszod.

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Fri, 2012-08-31 14:00

Szia Árvika! Nálam a dió spontán dolog volt, ugyanis nagyos sok volt az alma, amit beleszeltem, és nem tudtam teljesen belenyomkodni. Ezért kezdett picit a tetején sötétebbre barnulni, na ekkor kivettem a sütit (kb 20-25 perc sütés után), és gyors megszórtam dióval. Isteni lett, kicsit az aranygaluskára emlékeztetett. De igazad van, beleírom a receptbe is pontosan! Jó sütést!

Árvika
Árvika Fri, 2012-08-31 21:09

Szia!
Köszönöm a gyors választ. Neked is kívánok további jó sütést, főzést.

922
vaj 25 dkg
tojás 4 db
tojásfehérje 4 db
finomliszt 20 dkg
cukor 7.5 dkg
cukor 7.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 1 kk
nádcukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
alma 1 kg
dió 2 marék
cukor 1 ek
tej 8 dl
cukor 5 ek
tejszínízű pudingpor 1 csomag