Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-almás pite zabmorzsával

Diós-almás pite zabmorzsával
Diós-almás pite zabmorzsával
ráérős recept | szponzorált tartalom
70 perc / előkészület: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindannyiunk kedvenc őszi desszertjét ezúttal csodálatos dióval és ropogós zabos morzsával megspékelve készítettük el. Lehetetlen egy szeletnél abbahagyni, de mivel teljesen cukormentes, akár még meg is engedhetünk magunknak egy kis repetát. A dió- és almaszezon kötelező darabja lesz ez a recept, majd meglátjátok!

hozzávalók / 8 adag

tészta

töltelék

zabmorzsa

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a xilitet, belereszeljük egy citrom héját, megszórjuk egy csipet sóval, majd az egészet összekeverjük.
  2. Jöhet bele a hideg, kockázott vaj, és ujjainkkal morzsásra az egészet morzsásra dolgozzuk. Hozzáadunk egy tojássárgáját és pár kanál hideg vizet, és az egészet kemény, de formázható tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 45 percet hűtőben pihentetjük, majd 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és kivajazott piteformába igazgatjuk, a felesleget levágva (ha sok tészta marad, olyankor egy minipitét szoktam csinálni belőle).

töltelék

  1. A kinyújtott, formába igazított tésztát megszórjuk reszelt dióval.
  2. Az almákat megpucoljuk-hámozzuk, majd szép vékony szeletekre vágjuk, és egy keverőtálba tesszük. Ekkor jöhet hozzá a xilit, a citromlé, valamint a fűszerek, majd az egészet alaposan összeforgatjuk.
  3. A befűszerezett almaszeleteket a dióval megszórt pitetésztára fektetjük - mi most a körkörös, rózsaszerű elrendezés mellett döntöttünk. 200°C-os sütőben, alufóliával lefedve 20 percet sütjük.

zabmorzsa

  1. Amíg a pite elősül, elkészítjük a morzsát. Ehhez a diót, a zabpelyhet, a xilitet, valamint egy csipet sót egy késes aprítóban összedolgozzuk. Hozzáadjuk a hideg vajat, és aprítunk rajta még egyet, hogy finom, apró rögös állagot kapjunk.
  2. A félkész pitét kivesszük, megszabadítjuk az alufóliától, és a tetejét alaposan megszórjuk a zabos morzsával. Visszatesszük a sütőbe, és további 25-30 percet sütjük - ezúttal már fedetlenül.
  3. Amikor kész, hagyjuk hűlni egy kicsit, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 554
elküldve: 2
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Accu-Chek a cukorbetegek séfje

Mióta szakács: 2019.09.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós pite, almás lepény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

473
finomliszt 28 dkg
xilit 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
1 csipet
vaj 15 dkg
tojássárgája 1 db
víz 2 ek
dió 1 marék
alma 4 közepes db
xilit 4 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
szerecsendió 0 ízlés szerint
szegfűbors 0 ízlés szerint
kardamom 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
dió 50 g
zabpehely 50 g
xilit 40 g
1 csipet
vaj 45 g