Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-almás rétes muffin

Diós-almás rétes muffin
Diós-almás rétes muffin
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kívántuk a diósat, az almásat... ettünk volna rétest is, de jöhetett volna a muffin is... így ez lett a mai "KÍVÁNSÁGKOSÁR"! Ebből a mennyiségből 18 db muffin lett.

hozzávalók / 9 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált diót, a reszelt almát, a cukrokat, a kekszmorzsát a rummal, a citromlével összekeverjük, és félretesszük.
  2. A muffin formát vékonyan kiolajozzuk, a sütőt előmelegítjük.
  3. Három réteslapot egyenként megkenünk olajjal, és egymásra tesszük, majd három egyforma csíkra vágunk. Minden csíkot szintén három egyforma kockára vágunk (így 9 kockánk lesz), és óvatosan, egyenként a forma mélyedéseibe helyezünk. A második három lapos résszel is így teszünk.
  4. Mindegyikbe egy fél evőkanál tölteléket teszünk, a tészta tetejét egy kicsit összecsípjük, és olajjal átkenve az előmelegített sütőbe tesszük.
  5. 180 C-on 15 perc alatt készre sütjük.
  6. Tálaláskor porcukorral kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 361
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

leveles muffin, diós almás rétes muffin formában, diós almás rétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
réteslap 1 csomag
dió 25 dkg
alma 3 közepes db
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 4 ek
rum 1 ek
kekszmorzsa 2 ek
citromlé 3 ek
napraforgó olaj 1 dl