Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós almáspite 1.

Diós almáspite 1.
Diós almáspite 1.
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamámnál töltöttem két napot, így most volt időnk együtt sütni. Pontosabban én inkább csak segítettem és figyeltem. Ez a sütemény egy olyan receptgyűjteményből való, amit még a 2. világháború előtt írt egy kisújszállási asszony (ott lakik a nagymamám is), majd a könyvet a '60-as években újra kiadták.
Ennél a receptnél eredetileg zsírt használtak, de mi azt vajjal helyettesítettük (a kedvemért:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: az almát megreszeljük, a diót ledaráljuk, majd ezeket összekeverjük és ízlés szerint, illetve az alma savanykásságától függően adunk hozzá cukrot és egy kevés fahéjat.
  2. A tejet meglangyosítjuk, pici cukrot teszünk bele és felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a sót és a tejfölt. Ezt összegyúrjuk.
  4. Megfelezzük a tésztát. Az egyik felét kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd a tölteléket szép egyenletesen elosztjuk rajta.
  5. Kinyújtjuk a tészta másik felét is és rátesszük a töltelék tetejére. Megszúrkáljuk villával (az almában sütés közben keletkező gőz miatt), megkenjük a kissé felvert tojással és vékonyan meghintjük picit cukros darált dióval.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz a teteje.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 39 011
elküldve: 5
receptkönyvben: 265
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Macska Főz

Mióta szakács: 2008.03.09.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
mikor: uzsonna
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Diós almáslepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1033
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
tojássárgája 2 db
élesztő 2 dkg
tej 50 ml
tejföl 2 dl
cukor 1 ek
1 csipet
tojás 1 db
alma 50 dkg
dió 15 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 2 ek