Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-almás pite Linajany konyhájából

Diós-almás pite Linajany konyhájából
Diós-almás pite Linajany konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt egy pite alapreceptem és sok almám. Összehoztam a kettőt, megbolondítottam dióval és már készen is volt egy tökéletes vasárnapi süti. Nagyon könnyű, hamar megvan és isteni finom! Szeretem ezt a pitetészta receptet, mert még másnap is olyan puha és ízletes, mintha frissen lenne sütve. A bevállalósabbak tehetnek bele egy kis fahéjat is! :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a tojással és a tejföllel könnyen kezelhető tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk.
  2. Vajjal kikent, liszttel finoman megszórt tepsibe fektetjük az első kinyújtott tésztánkat. Megkenjük baracklekvárral.
  3. Összekeverjük a reszelt almát a dióval és a cukorral. Ráöntjük a lekváros tésztára. Szépen eligazgatjuk kanállal.
  4. Ráfektetjük a második kinyújtott tésztánkat. Megszúrkáljuk villával és előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 124
elküldve: 13
receptkönyvben: 189
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Linajany

Mióta szakács: 2011.08.06.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós-almás pite, almás pite dióval, pite diós almatöltelékkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Huncutka
Huncutka / Huncutka Tue, 2014-05-06 19:38

Kedves Linajany! Köszönjük a receptet nagyon jó kis recept, de az almás piték világa nem is létezik fahéj nélkül :)

Gabucika
Gabucika Sat, 2013-02-09 16:21

Nagyon fincsi,már nagyon sokszor megsütöttem és nem lehet megunni.Én befött reszelt almából szoktam sütni.Próbáljátok ki,megéri.

533
finomliszt 40 dkg
margarin 15 dkg
porcukor 15 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
tejföl 1 ek
alma 400 g
dió 100 g
cukor 2 teáskanál
sárgabaracklekvár 2 ek