Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós almatorta labionda konyhájából

Diós almatorta labionda konyhájából
Diós almatorta labionda konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a saját találmányom, de eredetileg csokimázzal lett volna leöntve, de mivel a család nem volt hajlandó a mázat megvárni, így csak porcukorral lett megszórva, s ez a mai napig így készül most már - nagyon szeretik, és nagyon finom is, készítettem már körtével is, csoki nélkül is... De így a legjobb!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverőtálba tesszük az összes szórható hozzávalót, kézi habverővel jól elkeverjük.
  2. Egy pohárban elkeverjük a tojást, olajat és a tejet, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez, kissé megkeverjük.
  3. Az enyhén elkevert tésztához hozzáadjuk a kockára vágott almát, csokit és a diót.
  4. Kivajazott tortaformába zabpelyhet szórunk liszt helyett, és beleöntjük a tésztát.
  5. A süt˜őt 170 fokra előmelegítve 1 óra hosszáig sütjük.
  6. Ha kisült és még forró, megkenjük savanykás lekvárral, megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 396
elküldve: 8
receptkönyvben: 121
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

labionda

Mióta szakács: 2011.12.09.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Évi almás tortája, almatorta, diós almatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

neni
neni Sat, 2013-01-26 16:49

Szia labionda!
Ma ez volt az ebéd utáni desszert! Nagyon-nagyon finom! Vendégeim voltak és mindenki nagyon imádta. Köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet.

435
finomliszt 20 dkg
búzadara 2 evőkanál
1 csipet
cukor 3 ek
fahéj 1 tk
gyömbér 1 tk
szódabikarbóna 1 kk
sütőpor 1 kk
alma 4 db
dió 5 dkg
csokoládé 10 dkg
tojás 2 db
olívaolaj 1 dl
tej 1.5 dl
lekvár/ dzsem 5 dkg
porcukor 2 ek
vaj 1 ek
zabpehely 1 ek