Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós aprósütemény

Diós aprósütemény
Diós aprósütemény
47 perc / előkészület: 25 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból nekem 32 db finom, omlós aprósüteményem lett. Dió helyett elkészíthetjük mogyoróval vagy mandulával is.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót egy serpenyőben közepes hőmérsékleten kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Kivesszük, hagyjuk hűlni, majd ledaráljuk.
  2. A vajat a cukorral, a sóval és a vanília kivonattal krémesre keverjük. Majd hozzádolgozzuk a lisztet és a diót.
  3. A tésztát alufóliába csomagoljuk, és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.
  4. A tésztából kb. diónyi golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, enyhén ellapítjuk.
  5. Betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20-22 perc alatt aranysárgára sütjük.
  6. Kivesszük, a tepsiben hagyjuk kb. 10 percet hűlni, majd megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 494
elküldve: 4
receptkönyvben: 97
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós korong, diós tallér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

491
vaj 225 g
cukor 70 g
1 csipet
vanília kivonat 2 teáskanál
finomliszt 250 g
dió 160 g
porcukor 3 ek