Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós baklava Valentin konyhájából

Diós baklava Valentin konyhájából
Diós baklava Valentin konyhájából
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis étteremben tanultam ezt az igazán laktató, de nagyon finom baklava receptet.:)

hozzávalók / 6 adag

  • 2 cs réteslap
  • olaj

Töltelékhez:

  • kb. 40 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor

Sziruphoz:

  • 1 l víz
  • 1 kg cukor
  • 1 citrom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót és a cukrot összekeverjük.
  2. A tepsi alját jól megolajozzuk, és leteszünk 5 db réteslapot egyenként, mindegyiket megolajozva.
  3. Az ötödik laptól jöhet a töltelék: jól megszórjuk a cukros dióval, erre 2 darab réteslapot helyezünk (a két réteslap közét jól megolajozzuk), majd ismét cukros dió, réteslapok, és így tovább, míg el nem fogy a töltelék. A tetejére szintén 5 db réteslap, mindegyik szintén olajozva.
  4. Sütés előtt felszeleteljük, kb 5x5 cm-es kockákra, a tetejét megolajozzuk.
  5. Előmelegített sütőben sütjük. Az első 40 percben letakarjuk egy másik tepsivel, majd az idő leteltével levesszük a tepsit, és tovább sütjük még 20-25 percig, a szép barnás színig.
  6. Míg sül a baklava, elkészítjük a szirupot: feltesszük a vizet, beletesszük a cukrot és a citromszeleteket, és pár percig forraljuk. Amikor elkészült a baklava, óvatosan és apránként hozzáöntjük a szirupot.
  7. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Pár óra elteltével vagy inkább egy éjszaka után már fogyasztható is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x21x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 754
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Valentin

Mióta szakács: 2013.02.14.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: török
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós szirupos rétes, diós rétes sziruppal leöntve, diós rakott rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!