Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-baracklekváros csiga

Diós-baracklekváros csiga
Diós-baracklekváros csiga
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nők Lapja Konyhás recept.. kisebb módosításokkal. :-) Ennyi hozzávaló 14-15 csiga elkészítéséhez elegendő.

hozzávalók / 7 adag

Tészta hozzávalói

Töltelék

Tetejére, kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 2 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A margarint megolvasztjuk.
  2. Egy kelesztőtálba szitáljuk a lisztet, és a többi tészta hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk. Ha nagyon ragad a kezünkhöz, akkor egy kis liszttel, ha túl száraz, egy kis tejjel javítjuk a tésztát.
  3. Kb. fél óra alatt duplájára kelesztjük meleg helyen.
  4. Ha megkelt, lisztezett deszkán téglalap formájúra nyújtjuk. Megkenjük a baracklekvárral, és megszórjuk a cukorral elkevert darált dióval.
  5. A hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel, majd szeleteljük fel és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  6. Előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd kenjük meg a maradék (fél deci) tejjel a csigákat. Ezután tegyük vissza őket még 10 percre pirulni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 088
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros csiga, diós tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

725
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 2 ek
margarin 10 dkg
tojás 1 db
tej 2 dl
1 csipet
sárgabaracklekvár 30 dkg
cukor 10 dkg
dió 15 dkg
tej 0.5 dl