Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-barackos-vaníliás rakott palacsinta

Diós-barackos-vaníliás rakott palacsinta
Diós-barackos-vaníliás rakott palacsinta
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy este a párom a barátaival elment palacsintázni. Amikor hazaért, csak mesélt és mesélt, hogy mivel volt töltve, mi volt benne a legjobb, és végül hozzátette, hogy, amikor én csinálok majd ilyet, akkor mit ne tegyek bele... Szóval csináljak ilyet?! Értem.

hozzávalók / 6 adag

Palacsintatészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsintatészta

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, a cukrot, a tojásokat és a tejet, majd összekeverjük, és felöntjük annyi szódavízzel, hogy az folyékony massza legyen. Végül jöhet a teáskanálnyi olaj. Majd pihentetjük egy kicsit.
  2. Addig a töltelék előkészítését elkezdhetjük. Egy dl tejben elkeverjük a pudingport és 3 ek cukrot, abból, amit a töltelékhez mértünk ki.
  3. A maradék, 5 dl tejet felforraljuk lassú tűzön, majd levesszük a lángról, és folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a pudingporos tejet. A tűzhelyre visszatéve, lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett újraforraljuk. Félretesszük hűlni.
  4. A palacsintatésztát, ha szükséges, még hígítjuk szódavízzel. Majd néhány csepp olajon elkezdjük kisütni. A cél 13-18 darab palacsinta elkészítése.

Töltelék

  1. A maradék cukorral összekeverjük a darált diót.
  2. Amikor elkészül az első palacsinta egy nagyobb tányérra csúsztatjuk, és vékonyan megkenjük pudinggal. Jöhet a következő palacsinta, amire lekvárt teszünk, majd cukros dióval megszórjuk.
  3. Nálam a sorrend egy réteg puding, három réteg lekváros-diós töltelék.
  4. A tetejére vastagon pudingot kenünk, és hagyjuk az oldalán is gusztusosan lefolyni.
  5. Ha van rá lehetőség, néhány órát pihentetjük, majd szeleteljük, mint a tortát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 631
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

eragal

Mióta szakács: 2014.08.30.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintatorta, lekváros-diós rakott palacsinta vaníliakrémmel, vaníliapudingos palacsintarakottas dióval és lekvárral

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

901
finomliszt 220 g
tojás 2 db
cukor 10 g
tej 4 dl
szódavíz 0.5 l
napraforgó olaj 1 teáskanál
1 csipet
sütőpor 1 késhegynyi
napraforgó olaj 12 csepp
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 6 dl
dió 200 g
nádcukor 250 g
sárgabaracklekvár 500 g