Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós bazsalikom-pesto

Diós bazsalikom-pesto
Diós bazsalikom-pesto
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kedveljük az olasz konyhát. Próbálok minél több receptet kipróbálni. Ma reggel, ahogy szépen besütött a Nap a teraszajtón, megakadt a szemem a bemenekített bazsalikom bokron.:) Egy oltári nagy cserépben ül a nappaliban, és remélem, hogy bírni fogja így a telet. Igaz, most még csodaszép napsütéses ősz van, de télen, a nagy hidegben, milyen jó lesz majd egy kis nyarat csempészni vele a konyhába.

Szóval eszembe jutott, hogy még nem is csináltam pestot, pedig itt ez a hatalmas bokor. Tripla adagot készítettem, mert ha már "szüret", akkor az legyen igazi. Így én készítéskor először az olívaolajat tettem bele, majd elosztottam, és csak egy adagba tettem sajtot, amit ma meg is fogunk enni. A maradék kettő megy a hűtőbe így -sajt nélkül-, akár egy hétig is eláll (ha hamarabb el nem fogy). Csak felhasználás előtt tesszük majd bele a sajtot.

A nagyobb levelekről leszedtem a levélnyelet, mert túl masszívak voltak.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főtt tésztákhoz, grillezett sajtokhoz, grillezett vagy frissen sült húsokhoz, de pirítóshoz is nagyon finom.

Friss kenyérrel előételnek sem utolsó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bazsalikomleveleket megmossuk, majd lecsepegtetjük, és papírtörlőn leszárítjuk.
  2. A durvára vágott diót egy serpenyőben 2-3 perc alatt kissé átpirítjuk, hogy intenzívebb legyen az íze.
  3. A fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  4. A bazsalikomleveleket mozsárba tesszük, és a sóval együtt szétzúzzuk.
  5. Hozzáadjuk a diót, a fokhagymát, tovább zúzzuk, míg sűrű pépet nem kapunk.
  6. Beletesszük a sajtot, majd olívaolajat kanalanként adagolva alaposan összekeverjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 17 739
elküldve: 3
receptkönyvben: 160
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

bazsalikom-pesto dióval, diós pesto, bazsalikomos pesto

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

227
bazsalikom 2 marék
fokhagyma 3 gerezd
1 csipet
olívaolaj 8 ek
dió 1 marék
parmezán sajt 2 dkg
pecorino sajt 2 dkg