Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós borzas linzer

Diós borzas linzer
Diós borzas linzer
52 perc / előkészület: 40 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, sokáig elállós, omlós linzer.....két és fél hónap, s itt vannak a decemberi ünnepek....addig lehet próbasütést végezni.....ajánlom mindenkinek, mert valóban istenien finom.....fogyasztás előtt érdemes elkészíteni egy héttel - ráadásul, nem kell akkor ezzel bíbelődnünk -, s egy jól zárható, fedeles fémdobozban tartani......az ilyen jellegű sütemények minél tovább állnak, annál finomabbak.......

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Van, aki meghinti az ilyen jellegű süteményt porcukorral, de én nem szoktam, így is szép! 
A "felvezetőben" már írtam a tárolásáról! :)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót - a dió felét (a másik fele a felső lap beszórásához kell majd, s a dzsemet sem, az pedig az összeragasztáshoz kell), - s gyors mozdulatokkal, alaposan összedolgozzuk.
  2. A tésztát vékonyra, 3-4 mm vastagságúra lisztezett deszkán (én sütőpapíron szoktam mindent nyújtani) kinyújtjuk, tetszőleges formát választva (de körülbelül 4 cm átmérőjűnek megfelelő nagyságú legyen), kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, ne legyenek túl szorosan egymás mellett.
  3. A felét (ez lesz a teteje) megkenjük tojással, s megszórjuk a darált dió másik felével. Az alsó és felső lapokat így külön sütjük.
  4. Előmelegített, forró sütőben (180 fokon), alsó-felső sütéssel, 5-8 perc alatt szépre sülnek. (Vigyázni kell, figyelni, nehogy túlsüssük, hamar meg tud égni!)
  5. Hagyjuk kihűlni őket, majd az alsó lapokat, nem spórolósan, megkenjük dzsemmel, s ráhelyezzük a felső lapokat, picit igazgatva, kicsit mozgatva egymás tetején, hogy a dzsem szépen elosztódjon közöttük. (Óvatosan!)
  6. Nekem 32 db sütemény lett ebből a mennyiségből.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X36X2 cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 25 572
elküldve: 4
receptkönyvben: 193
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
179 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

linzer, lekváros linzer, lekvárral töltött diós linzer

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1048
vaj 20 dkg
finomliszt 30 dkg
porcukor 10 dkg
dió 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
1 csipet
sárgabarackdzsem 30 dkg