Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós búrkifli leveles tésztából

Diós búrkifli leveles tésztából
Diós búrkifli leveles tésztából
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tökéletes desszert így karácsonyra, de akár még főételként is megállja a helyét, annyira laktató.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén beletesszük a cukrot, óvatosan a darált diót és a fahéjat.
  2. A leveles tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, 8 részre osztjuk, majd a töltelékkel mindet megkenjük jó vastagon. Ezután feltekerjük őket, és sütőpapírra helyezzük.
  3. Mielőtt a sütőbe raknánk, megkenjük a tetejüket a tejes tojással, és bőven megszórjuk dióval.
  4. Ezután 180°C-on 12-24 percig aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 503
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Apetit

Mióta szakács: 2014.11.01.
9 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: osztrák
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diótöltelékes leveles kifli, diós kiflik, édes leveles kifli diós töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

241
tojásfehérje 2 db
cukor 10 dkg
dió 6 dkg
fahéj 1 csipet
leveles tészta 1 csomag
tojássárgája 1 db
tej 4 ek