Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-citromos piskótaszelet

Diós-citromos piskótaszelet
Diós-citromos piskótaszelet
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én kerek, alacsony falú tortaformában sütöttem, de bármilyen tűzálló edény megfelel a célnak. Azoknak főként ajánlom ezt a sütit, akik nem szeretik a krémes süteményeket. Puha az állaga és édes az íze a tésztának. Megkenhetjük lekvárral is, vagy tejszínhabot is kenhetünk a tetejére, hogy ünnepibb "köntöst" kapjon. :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  2. Belereszeljük a citrom héját, majd belefacsarjuk a levét is. Hozzáadjuk a vizet, a sütőport, a lisztet és a diót.
  3. Kemény habbá verjük a tojások fehérjét és ezt is belekeverjük a tésztába.
  4. Előmelegített sütőben, vajazott, lisztezett tepsiben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 146
elküldve: 6
receptkönyvben: 168
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Linajany

Mióta szakács: 2011.08.06.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csodatorta, diós piskóta, diós-citromos piskóta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bk
Kataa / bk Mon, 2012-12-17 18:49

Hamar elkészül és nagyon finom! Még az édességeket nem nagyon kedvelő párom is rájárt! :)

cupák
cupák / cupák Sun, 2012-06-03 12:27

ma készülök újból megcsinálni. az első alkalommal tortaformába tettem, de a közepe nem sült meg, a széle meg már barnult az alacsony hőfok ellenére. mondjuk megettük úgy is. most nagyobb tepsivel próbálkozok, hátha most teljesen megsül. :) amúgy ízre kiváló :)

Linajany
Linajany / Linajany Mon, 2012-06-04 17:34

Úgy is biztos nagyon jól fog kinézni! Igazából mindegy is a forma, az íz a lényeg! :) Köszönöm a hozzászólást!

MAzsola2012
MAzsola2012 Tue, 2012-03-27 17:37

Majd Kérek vissza jelzést hogy mien lett :) Én most is elkészitettem de vmi felháboritó volt... annyira laza volt a tészta állaga sülve is h kiszakadt a közepe de vmi eszméletlen csodálatos volt kb korallzátonyszerüség :)

Linajany
Linajany / Linajany Tue, 2012-03-27 20:12

Húha, ez érdekes lehetett! :) Persze, majd megírom, hogy milyen lett, ha újra megcsinálom!

MAzsola2012
MAzsola2012 Wed, 2012-03-14 13:06

Megcsináltam, de én élő citrom helyett, 2 citrom és 1 narancs aromát alkalmaztam és isteni finom lett

370
tojás 4 db
cukor 30 dkg
citrom 1 db
víz 10 ek
sütőpor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
dió 10 dkg
vaj 1 ek