Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-cseresznyés szelet

Diós-cseresznyés szelet
Diós-cseresznyés szelet
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi nyári süti.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverjük össze a hozzávalókat a következő sorrendben: joghurt, cukor, vaníliás cukor, só, tojás, liszt, olaj, sütőpor.
  2. Ha már lágy tésztává dolgoztuk, öntsük a kivajazott formákba: süthetjük egyben vagy külön muffinos formában.
  3. Amikor a formában van, szórjuk rá a cseresznyét és a diót.
  4. Előmelegített sütőben süssük készre.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 028
elküldve: 2
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cseresznyés pite dióval, cseresznyés-diós sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ngbriell
ngbriell / ngbriell Tue, 2015-06-02 22:07

Nagyon finom, bár szerintem dupla mennyiség kell, elsőre olyan kevésnek tűnt a massza, hogy hozzákevertem még egyszer mindenből, így lett egy nagyobb tepsiben normális magasságú a süti.

728
joghurt 100 g
cukor 100 g
finomliszt 200 g
cseresznye 200 g
dió 100 g
tojás 1 db
sütőpor 5 g
vaníliás cukor 10 g
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
vaj 1 ek