Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csiga 2.

Diós csiga 2.
Diós csiga 2.
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nekiállok  a kakaós csigáknak, általában diós tekercseket is készítek, így mindenki kedvére választhat.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A tetejére és szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, 50 g porcukrot és egy csipet sót.
  2. 3 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a tojásokat, az olajat és több részletben a liszthez keverjük. Robotgéppel sima tésztát dagasztunk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük (kb. fél óra alatt).
  4. Két cipóra osztjuk a tésztát.
  5. Midegyiket kinyújtjuk, kb 4 mm vastagra, téglalap formára.
  6. Mindkét tésztalapot megkenjük lágy vajjal.
  7. A 10 dkg porcukrot összekeverjük a dióval és egyenletesen megszórjuk vele a tésztákat.
  8. Szorosan feltekerjük.
  9. Éles késssel 3 cm vastag karikákra vágjuk a tekercset.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és tetejüket megkenjük az evőkanálnyi tejjel elkevert tojássárgával.
  11. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és negyed óra elteltével 200 fokra emeljük a hőt, aranyszínűre sütjük.
  12. Langyosan, porcukorral meghintve kínáljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 131
elküldve: 2
receptkönyvben: 350
elkészítve: 9/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 8 főre

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dallos79
dallos79 Tue, 2011-12-27 15:34

Nagyon finomak lettek a csigáim :)
Köszönöm szépen ezt a szuper receptet!

SütiManó
SütiManó Wed, 2011-11-16 23:23

Isteni finom ez a tészta!!!
Teljes kiőrlésű lisztből csináltam, és ilyen jól még kelt tésztám nem sikerült!! Nagyon finom, omlós tészta, nekem is megsült 180 fokon 15-20 perc alatt!:)
Köszönöm szépen!
(U.i.: apróbb változtatásokat én is tettem, de azok csak a lisztem miatt, az alaptészta megy a kedvenceim közé, mindenféle ízesítéssel ki fogom próbálni:)

dobosi
dobosi Mon, 2011-04-11 20:20

Rendszeresen készítek diós csigát, ami a család kedvence, én annyiban változtattam, hogy a tésztát, két tojásfehérjét porcukorral felverek és azzal kenem meg, majd erre szórom a diót.
Érdemes kipróbálni.

tombercsi
tombercsi Wed, 2010-05-26 21:01

Isteni lett! :)

Kis változtatásokkal készítettük el:
- dupla adagot készítettünk, de minden hozzávalót megduplázva a 6 dl tej soknak bizonyult, kb. 5 dl elég volt, kevés lisztet pluszban így is elbírt még a tészta
- sokáig ragadt a tészta, de kitartó gyúrással jó lett :)
- fahéjat is tettünk a diótöltelékhez, valamint pici citromlevet
- nem volt szükséges feljebb venni a hőfokot: 180 fokon sült 15-20 percig

Így elkészítve nekünk nagyon ízlett, köszi a receptet! :)

651
finomliszt 50 dkg
instant élesztő 7 g
porcukor 50 g
1 csipet
tej 3 dl
tojás 2 db
napraforgó olaj 5 ek
vaj 10 dkg
dió 20 dkg
porcukor 10 dkg
tej 1 ek
tojássárgája 1 db
porcukor 1 ek