Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csiga 6.

Diós csiga 6.
Diós csiga 6.
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagyon megy a kelt tészta, minden formában, legyen az édes, sós... Tartalmas levesek mellé szoktam készíteni második fogásként.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

30 dkg réteslisztet és 50 dkg sima lisztet használtam. A diót fehér cukorral vagy akár édesítőszerrel is ízesíthetjük.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt tésztává dagasztjuk. Jól kidolgozzuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, deszkára borítjuk, és két részre vágjuk. A tésztát még egy kissé átgyúrjuk, majd 1 cm vastagságú téglalappá sodorjuk.
  3. Vékonyan megkenjük napraforgó olajjal, és megszórjuk dióval. Felcsavarjuk, majd 2,5-3 centis darabokra vágjuk, és felállítva kikent tepsibe tesszük. Ne rakjuk túl közel egymás mellé, mert így is összekelnek egy kissé.
  4. Még kb. 15 percig hagyjuk kelni, majd szép aranybarnára sütjük. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 870
elküldve: 13
receptkönyvben: 209
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-vaníliás csiga, diós kelt tészta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nemes
nemes Sun, 2012-10-14 21:54

Kedves Livi!

Ez egy fantasztikus recept. Nagyon jól sikerült. Én még a végén picit meglocsolgattam forró tejjel. Sok-sok dióval készítettem, isteni lett.
Köszi, hogy közzétetted.

klivi
klivi / klivi Wed, 2011-03-30 05:57

Örülök, hogy legalább a tésztája ízlett. Szerintem egyszer próbáld ki dióval is! :)))
Üdv.
Livi

Szisza
Szisza / Szisza Tue, 2011-03-29 23:38

Na megcsináltam kókusszal..nem rossz, nem rossz, de eléggé jellegtelen. Alig érezni benne a kókuszt... Azért köszi a receptért, a tésztája irtó finom! :D

Szisza
Szisza / Szisza Mon, 2011-03-28 18:54

Nem..ugyanúgy csinálnám ahogy te, csak dió helyett kókusszal szórnám meg...
Hát még gondolkodom, de majd írok mindenképp, hogy milyen lett..:)
Köszi a gyors segítséget! :)

Szisza
Szisza / Szisza Mon, 2011-03-28 17:43

Húh nagyon jól néz ki:) Annyi lenne a kérdésem, hogy szerinted a diót helyettesíthetném kókusszal? Vagy az nagyon "száraz" lenne?

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-03-28 18:12

Kedves Szisza!
Nem tudom, hogy kókusszal milyen lenne.. esetleg ha vajat kikeversz cukorral, azzal megkened a tésztát és megszórod kókusszal? Fele adagból esetleg próbaképpen megcsinálhatod. Azt viszont tudom, hogy kakaóval vagy fahéjjal nagyon finom! Ha mégis kipróbálod a kókuszos verziót, akkor írj, hogy milyen lett.
Üdv.
Livi

klivi
klivi / klivi Mon, 2011-03-28 12:18

Köszi a megjegyzést. Lehet, hogy sokan keverjük a két fogalmat, de szerintem mindenki pontosan érti, hogy miről is van szó....:)

italos
Tóth László / italos Mon, 2011-03-28 15:17

Ami igaz az igaz. Valóban nem az elnevezésen van a hangsúly, csak én szeretem nevén nevezni a dolgokat, meg ki akartam próbálni a hozzászólást is az oldalon.

italos
Tóth László / italos Mon, 2011-03-28 09:17

Tisztelt mindenki!
Sokan összekeverik a kelesztés és a tészta érés fogalmát.
Szeretném tisztázni, hogy a dagasztás utáni folyamat, aminek kb. 2x30 percnek kell lennie, az a tészta érés, a sütés előtti, ami kb 40-50 perc, az a kelesztés.

1320
finomliszt 80 dkg
1 teáskanál
cukor 2 ek
élesztő 4 dkg
tejföl 2 ek
tej 5 dl
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek
dió 20 dkg
nádcukor 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 2 ek