Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csiga tortaformában sütve

Diós csiga tortaformában sütve
Diós csiga tortaformában sütve
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta gyűjtögetem a recepteket. Van, amelyik évek múlva kerül a kezembe, mint ez a recept is. Az eredeti recept kakaós csigáról szólt, én a férjem kérésére módosítottam diósra, mert a kolbászos fejtettbableveshez ezt kívánta meg.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

  • 2 dkg dió (durvára őrölt vagy vágott)

A kenéshez

A tészta öntözéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben cukorral felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit, és kézzel megdagasztjuk.
  3. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük (én beteszem a 30 fokos sütőbe, itt szépen megkel).
  4. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. Olajjal lekenjük, majd rászórjuk a fruktózzal összekevert darált diót, és feltekerjük, mint a bejglit.
  6. 1,5 cm-es darabokra vágjuk, és 28 cm-es torta formába tesszük szorosan egymás mellé. Előtte a formát kivajazhatjuk, bár én teflon formában készítettem, és nem ragadt le.
  7. Hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel. Szép arany barnára sütjük. A sütőt légkeveréses, 180 fokra állítjuk, 25-30 perc alatt készre sül.
  8. Sütés közben a fruktózzal és vaníliás cukorral elkevert forró tejjel meglocsoljuk. Ötlet: Ha télen készítem, a dióba kevés narancslevet és narancshéjat is teszek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 009
elküldve: 3
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kulináris Túrázó

Mióta szakács: 2013.07.12.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diós csigatorta, diós darázsfészek, csigatorta diósan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

350
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
tönkölybúza liszt 30 dkg
gyümölcscukor 20 g
tojássárgája 2 db
instant élesztő 50 g
1 csipet
tej 250 ml
margarin 3 dkg
dió 20 dkg
gyümölcscukor 4 csapott ek
dió 2 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tej 1 dl
vaníliás cukor 1 csomag
gyümölcscukor 1 csapott ek