Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csigatorta

Diós csigatorta
Diós csigatorta
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diós csiga tortaformában - a legjobb, ami egy hétvégi reggelen elénk kerülhet!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy mélyebb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, az élesztős tejet, és jól összedolgozzuk.
  3. Konyharuhával lefedve egy órán át kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Ha a tészta megkelt, lisztezett munkafelületen vékonyra nyújtjuk. Jól meglocsoljuk az olvasztott vajjal, hogy mindenhol befedje.
  2. A darált diót összekeverjük a cukorral, majd vastagon megszórjuk vele a vajas tésztát.
  3. Feltekerjük, majd kétujjnyi vastag csigákra vágjuk.
  4. Vajazott-lisztezett tortaformába helyezzük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor lefedjük alufóliával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 442
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós ferdinánd

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

611
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 2 db
tej 2.5 dl
cukor 1 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 7 dkg
dió 12 dkg
cukor 6 dkg