Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csók KonyhaMalackától

Diós csók KonyhaMalackától
Diós csók KonyhaMalackától
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kívül ropogós, belül puha, csokisan illatozó habcsók a pirult dióval a tetején rögtön karácsonyi hangulatot áraszt.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A fehérjét a fokozatosan hozzászórt kristálycukorral kemény habbá verjük, majd beleszitáljuk a porcukros-kakaós-diós keverékét. Óvatos, de határozott mozdulatokkal, egy spatula segítségével elvegyítjük a száraz hozzávalókat a habban.
  3. Habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 2 cm átmérőjű halmokat nyomunk egymástól 1-2 cm-re, amik tetejére egy-egy felezett diót ültetünk.
  4. 150-160 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük.
  5. Aki szeretné, tegyen csak minden második habcsókra felezett diót, és ha kisültek, csoki ganache-sal (tejszínnel felolvasztott csoki: 15 dkg étcsoki, kb. 0,5 dl tejszín) összeragaszthatja őket.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 676
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós csók, kakaós habcsók

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

374
tojásfehérje 100 g
cukor 100 g
porcukor 100 g
dió 100 g
cukrozatlan kakaópor 25 g
dió 2 marék