Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csók tej- és tojásmentesen

Diós csók tej- és tojásmentesen
Diós csók tej- és tojásmentesen
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptversenyen nyertem a "Sütemények-Hagyományosat egészségesen" című receptkönyvet, amiben tisztán növényi alapanyagokból, hús-, tojás- és tejmentesen elkészíthető recepteket gyűjtöttek csokorba. Ahogy a kezembe vettem, rögtön elkezdtem lapozgatni, és azon tanakodtam, melyiket is készítsem el azon nyomban.:) Körülnéztem, milyen alapanyagaim vannak, és persze az sem volt utolsó szempont, hogy mennyi munka van vele, és hogy milyen gyorsan készülök el. Hát elkészült belőle az első alkotás. Fincsi lett! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a diót és a cukrot elkeverjük a szódabikarbónával, majd az olajat, a vizet és a mazsolát is hozzáadjuk.
  2. Formázható, de lágy masszát készítünk, amiből kis halmokat teszünk margarinnal kikent, lisztezett tepsibe.
  3. Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40×35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 085
elküldve: 3
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

csiganyuci

Mióta szakács: 2012.07.29.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tejmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tej- és tojásmentes diós csók, mazsolás diós csók, diós csók tönkölybúzából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

692
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 25 dkg
nádcukor 8 dkg
nádcukor 3 dkg
szódabikarbóna 1 tk
dió 15 dkg
mazsola 5 dkg
víz 2 dl
napraforgó olaj 0.5 dl