Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta

Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta
Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a nagyon csokis süti teljesen véletlen született vasárnap délelőtt, és már a szeletelés pillanatában megfogadtam, hogy legközelebb minimum dupla adagot készítek!

hozzávalók / 6 adag

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

ajánlat

A megadott mennyiségből egy 20x30 cm-es piskóta lett, amit én keresztben félbevágtam, és úgy töltöttem meg a krémmel. Talpa, krémje, kalapja, értitek :)

A krémeket külön készítettem el, mert a tetejére csak egy sima csokisat szerettem volna, amit amolyan tessék-lássék módon elkenegetek, hogy szépen meg tudjam díszíteni.
24 cm-es tortaformához a megadott mennyiségek tökéletesek.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, beleszitáljuk a kókuszlisztet, hozzáadjuk az édesítőt, a citromlevet és a szódabikarbónát, majd a vaníliamagokat is, és 180 Celsius fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  2. Én mindig szilikonos sütőlapot teszek a tepsibe, így nem kell kikenni, és ha a tészta állaga nem kívánja, akkor zsiradékot sem adok hozzá. Érdemes még melegen kettévágni, szépen szeletelhető.

Krém elkészítése:

  1. A kókusztejet kis lángon melegíteni kezdjük, beletesszük az édesítőt, és folyamatosan kevergetjük, míg elolvad (ha rúdból kapartuk ki a vaníliamagokat, akkor a rudat is belefőzhetjük, amit majd a végén feltétlen távolítsunk el!).
  2. Ha az édesítő elolvadt, beleszórjuk a darabolt diót, és kanalanként hozzáadjuk a natúr kakaót is. Továbbra is kis lángon folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen, és ha már forrni kezd, beleszitáljuk a zselatint is, jó alaposan elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről, félretesszük hűlni. A vaníliarudat vegyük ki!

Tetejére:

  1. Én a tetejére külön főztem a krémet, a fenti módon, egyszerűen csak kihagytam belőle a diót.:)
  2. Keresünk egy akkora méretű edényt, amibe a piskóta talpa pontosan belefér, ezt nagyon minimálisan bevizezzük, kibéleljük folpackkal, majd beletesszük az egyik lapot. Fontos, hogy pont passzoljon az edénybe, különben le fog folyni róla a krém! Bőven megkenjük a teljesen kihűtött csokis-diós masszánkkal, majd rátesszük a másik piskótát, azaz a kalapot, meglocsoljuk a másik, dió nélküli krémmel, és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
  3. A piskóta nem fog megpuhulni, kemény lesz, de éles késsel klasszul lehet vágni, nem morzsálódik. A folpack-bélésnek köszönhetően egyszerre könnyen ki tudjuk venni az edényből.
  4. Ha tortának készítjük el, akkor egy csatos formával még egyszerűbb a dolgunk.:) Alsó lap – diós krém – felső lap – sima krém – díszítés (opcionális).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 15 064
elküldve: 2
receptkönyvben: 167
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Palanett

Mióta szakács: 2016.05.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diókrémes sütemény, diós-csokis sütikocka

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

500
tojás 4 db
1 csipet
citromlé 1 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
kókuszliszt 3 dkg
xilit 10 dkg
vanília 1 késhegynyi
dió 5 dkg
xilit 5 dkg
kókusztej 4 dl
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
zselatin 3 teáskanál
kókusztej 4 dl
xilit 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
zselatin 3 teáskanál