Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-csokis csiga

Diós-csokis csiga
Diós-csokis csiga
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vasárnapi édesség iránti vágycsökkentőnek indult, majd egyik kedvenc lett belőle. Igaz, hogy mikor szeleteléshez jutottam kicsit mérgelődtem, mert kicsit nehéz szeletelni a puha tekercset, de mire kisült, minden haragom elszállt.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba öntjük a langyos tejet, a két kanál cukrot és egy kanál lisztet, majd végül az élesztőt belekeverjük, és hagyjuk, hogy egy kicsit felfussun.
  2. Ha elkezdett az élesztő feljönni, hozzáadjuk a tojássárgákat, a zsírt, majd a lisztet. Addig gyúrjuk, ameddig a kezünkről elkezd leválni a tészta. Majd hagyjuk, hogy megkeljen.
  3. Elkészítjük a tölteléket. Felverjük a tojásfehérjéket, és hozzáadjuk a porcukrot. A felvert habba óvatosan belekeverjük a darált diót és a lereszelt csokit. 
  4. A megkelt tésztából 3 kis cipót alakítunk. Mindegyiket külön kinyújtjuk kb. fél centis vastagságúra, majd megtöltjük töltelékkel. Feltekerjük, és felszeleteljük.   
  5. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a csigákat ráhelyezzük. Addig sütjük, amíg kész nem lesz.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 711
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dini

Mióta szakács: 2012.07.26.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csiga diós töltelékkel, csokis csiga, diós-csokis tekercs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1407
finomliszt 400 g
sertészsír 140 g
tojássárgája 4 db
cukor 2 ek
élesztő 50 g
tej 1.5 dl
tojásfehérje 4 db
porcukor 200 g
dió 200 g
étcsokoládé 50 g