Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csokoládé desszert

Diós csokoládé desszert
Diós csokoládé desszert
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A desszertet elkészíthetjük egy nappal hamarabb, majd hűtőben tároljuk. Fogyasztás előtt 1-2 órával vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre melegedni. Tálaljuk csak úgy magában, vagy gyümölccsel és tejszínnel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd daráljuk. A csokoládét apróra vágjuk.
  2. A tejszínt a csokoládéval, dióval, likőrrel közepes hőmérsékleten felmelegítjük, míg a csokoládé feloldódik és a massza majdnem forr. A tűzről levesszük.
  3. A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tejszínes-csokoládés masszát.
  4. A masszát 4 vajjal kikent, kb. 250 ml űrtartalmú formába töltjük. A formákat betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és 20 percig sütjük, kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 740
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült poharas csokikrém, csokis desszert, csokis pohárkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

557
dió 90 g
habtejszín 300 g
csokoládé 70 g
cointreau 2 teáskanál
tojássárgája 4 db
cukor 3 teáskanál
vaj 1 tk