Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós darált keksz

Diós darált keksz
Diós darált keksz
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Darálós kekszet eddig még csak vaníliás és kakaós változatban készítettem. Gondoltam kipróbálom darált dióval is.
Találtam is erre vonatkozóan egy receptet, ami némi kiegészítésre szorult (pl. nem tartalmazott cukrot és sütőport sem...). Viszont ez a korrigált recept alapján készült keksz nagyon finom lett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tea, kávé mellé finom rágcsálnivaló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót megdaráljuk.
  2. A lisztet a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral összekeverjük. A margarinnal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgákat ,a reszelt citromhéjat, a rumot és jól összegyúrjuk.
  4. Hűtőben 3-4 óra hosszáig pihentetjük a tésztát.
  5. A húsdarálóra illesztett kekszformálóval 8-10 cm-es tésztacsíkokat készítünk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk.
  6. Előmelegített sütőben, 200 C°-on, kb 20-25 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 56 510
elküldve: 4
receptkönyvben: 470
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: 1

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

diós darálós keksz, darált keksz dióval, darálós keksz dióval, darált keksz diósan, darálós keksz diósan

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pappneemike
pappneemike Fri, 2011-04-15 10:34

Én olvasztott csokiba és kókuszreszelékbe szoktam még megmártogatni.

Muci
Muci / Muci Thu, 2010-12-09 18:40

Kedves " andrag "
Várom a beszámolódat az eredményről.
Üdv.: Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-27 12:03

Beszámoló:
Végül az alapreceptből a fele tojás mennyiséget krémsajttal és tejföllel helyettesítettem, valamint vaj helyett zsirral készítettem, és ugye cukor helyett só és reszelt sajt ment bele (általad javasolt mennyiség) és egy napig pihent a hűtőben.
Végeredmény, több ismerős kóstolása alapján: az álaga többek szerint megfelelő, bár szerintem lehetett volna szilárdabb(keményebb) így legközelebb több lisztet és talán a felénél kevesebb tojást (vagy egyáltalán nem raknék bele tojást csak tejfölt és krémsajtot, vagy csak krémsajtot) reknék bele.
A sóssága és sajtossága is megfelelőnek itéltetett, bár szerintem abból is lehetne picit több a sajtból mindenképp vagy legalábbis intenzívebb ízűbb, mint a trapista.
amúgy teljesen megvolt vele elégedve mindenki aki kóstólta. Javaslat érkezett még arra, hogy mehetne a tetejére szezámmag vagy reszelt sajt ;O) bár szerintem bele is mehetnének különböző fűszerek is a són kívül, simán elbírná ;O)
További kellemes ünnepeket/pihenést mindenkinek és Boldog Új Évet!

Muci
Muci / Muci Mon, 2010-11-22 16:44

Szia " andrag " !
Szerintem ne a diós változatot, hanem a síma darálós keksz receptemet próbáld sós változatban
elkészíteni, úgy , hogy elhagyod belöle a cukrot és a vaniliás cukrot, teszel bele 2 teáskanál sót és
kb 20 dkg reszelt sajtot. A tésztát egy kicsit pihentesd a hűtőben, hogy jó kemény legyen.
Ez csak tipp, mert én csak édesen készítettem eddig.
Üdv. : Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-09 16:39

Kedves 'Muci' !

Köszönöm a választ! Persze nem a diós darálóst gondoltam, hanem a simát, csak ennél a receptnél jutottam odáig, hogy hsz-ként megkérdezem ;O) Mert ez volt az utolsó kijegyzetelt recept és gondoltam mielőtt bezárom jött az ötlet rákérdezek, hátha akad egy tipp ;O)
Kipróbálom amit írtál ;O)
Majd leírom ha sikerült valami elfogadhatót csinálnom ;O)
A késztetésem onnan adódik, hogy van egy kedves barátom aki előnyben részesíti a sósat az édesnél, de tetszik neki a kidarálós formátum, amiért néha még hajlandó édeset is enni, és gondoltam a sütiajándékozást megoldom akkor kidarálóssal sós formában ;O)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-21 13:15

LEnne egy kérdésem: Ha a darálós kekszet sós változatban pl. sajtosan szeretném elkészíteni (van ismerősöm aki inkább a sós sütiket kedveli) az vajon miként lehetséges szerintetek? -hamár itt kidolgozódott egy diós változat, hátha van valakinek valami tippje erre ;O)

Annamária15! Nekem is van keksz pisztolyom, de nekem valahogy sosem sikerül normálisan kinyomni a mintákat, nem jön le magától, csak ha késsel levágom a formáról, de akkor meg elveszti a formát. Mit csinálhatok rosszul??? (válasz jöhet mailben is) andrag@lajt.hu KÖSZI!

Ham Klaudia
Ham Klaudia Fri, 2010-12-03 13:49

Sos kekszre nekem van egy nagyon jo receptem,csak azt gofrisutoben kell kisutniAmennyiben erdekel kerlek jelezd es en elkuldom a receptet!hamklaudia@citromail.hu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-10-25 21:19

Helo!
nekunk nincs husdaralonk...de nagyon jol nez ki a suti...husdaralo nelkul is ellehet kesziteni??
koszonom elore is

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 09:32

A hétvégén megsütöttem. Nekem csak pisztolyos kinyomóm van de nagyon jól meg lehetett vele csinálni a kekszeket. Nagyon gyorsan elfogyott. Köszi a receptet. Annamária

792
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 22 dkg
dió 15 dkg
porcukor 15 dkg
tojássárgája 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
rum 1 ek