Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós extra rétes

Diós extra rétes
Diós extra rétes
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezen a hétvégén úgy döntöttünk, hogy nekiállunk réteseket gyártani. Nem a megszokott töltelékeket töltöttük bele, hanem kicsit keresgettünk a neten, és sok sok recept közül nekem egyből ezen akadt meg a szemem. DIÓ - mi lehetne más?! Nagyon szeretem, és így elkészítve sem csalódtam benne! ;)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót ledaráljuk, majd a cukros, citromos tejben sűrű krémre főzzük.
  2. A cseresznyét kimagozzuk.
  3. Ruhára tesszük kiterítve egy réteslapot. Az alsó réteget vékonyan megkenjük egy kis olajjal kikevert tejföllel, majd erre teszünk egy újabb réteg lapot, azt is átkenjük, teszünk rá egy harmadik lapot is.
  4. Ráhalmozzuk a dió felét.
  5. Erre tesszük a cseresznyéket, amiket befedünk a diókrém másik felével. A maradék tejfölt rácsepegtetjük a töltelékre.
  6.  Szépen, óvatosan feltekerjük a rétest.
  7. Vékonyan kiolajozott tepsire tesszük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 964
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

extra diós rétes, diós rétes cseresznyével, tejfölös diós rétes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

515
réteslap 1 csomag
dió 25 dkg
cukor 2 ek
tej 2.5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 citromból nyert
cseresznye 15 dkg
tejföl 2 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál
tojás 1 db