Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-fahéjas baklava

Diós-fahéjas baklava
Diós-fahéjas baklava
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A keleti csemegének sokan nem mernek nekiállni, pedig az egyik legegyszerűbb édesség!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tepsit kivajazunk. A diót késsel, sodrófával vagy aprítógéppel felaprítjuk.
  2. A vajazott tepsibe teszünk 2 réteslapot, majd jól megszórjuk dióval és egy csipet fahéjjal. Meglocsoljuk 2-3 kanál olvasztott vajjal.
  3. Megint ráteszünk 4 réteslapot, és azt is megszórjuk a dióval, fahéjjal, meglocsoljuk, és az egészet addig rétegezzük, amíg van a hozzávalóinkból. Ha kész, a tetejét megkenjük olvasztott vajjal, és tetszés szerint felvágjuk kocka vagy rombusz formájúra.
  4. 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 percig sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.
  5. Közben a vizet és a cukrot összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet, és 20 percen keresztül kis lángon forraljuk. Ha kész a baklavánk, meglocsoljuk a forró sziruppal, és hagyjuk kihűlni. Langyosan már fogyasztható, de jól záródó dobozban egy hétig is elvan.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 602
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Koronás Cukor

Mióta szakács: 2017.03.07.
12 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: török
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fahéjas-diós baklava, egyszerű baklava

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

660
réteslap 2 csomag
dió 20 dkg
vaj 20 dkg
fahéj 1 kávéskanál
cukor 1 bögre
méz 125 ml
víz 2 dl